Cikkek

2015 nyári menetrend

 

Elkészült a 2015-ös nyári menetrend. 2015 Április 1-től repülhető. Addig letölthető a http://www.eep.hu/2015summer.pdf címről.

Az AIRAC frissítése a flight szimulátorban

A nagyjából havonta frissítésre kerülő AIRAC adatbázis használata elengedhetetlen a valósághű flight szimulátorunkban. Mindaddig, amíg úgynevezett fizetős gépekkel repülünk és FMC alapján repültetjük a gépet, túl nagy akadályba nem fogunk ütközni.

A fő probléma ott jelentkezik, ha a 2000-es évek elejének fejlesztése (FS2004), illetve annak modernizálása (FSX) a szimulátorunk, és hagyományos rádiónavigációs eljárásokat repülnénk le a legfrissebb Jeppesen térképek alapján. Azt fogjuk tapasztalni, hogy jó pár rádióadó helye, fajtája és frekvenciája nem stimmel a térképen feltüntetettel, valamint a megközelítési irányaink sem jók a mágneses elhajlás több éves változása miatt.

Bővebben ...

Az EEP egy – nem csak – virtuális család

 fercsilaci

A virtuális repülés világa egy nagyon különleges világ. Hálózaton, társaságban repülni pedig még izgalmasabb. Barátságok alakulnak, baráti társaságok jönnek létre akár egy közös virtuális légitársaság formájában. A tagok repülnek, irányítanak, figyelnek egymásra, és a repülőgépekre, amelyek épp úgy használódnak, épp úgy fogyasztanak, épp úgy menetrend szerint közlekedhetnek, mint a való életben utasokat szállító társaik.
Az EuropeanExpress is valahol egy ilyen virtuális légitársaság – mégis, sokkal több annál. Mindezt az elmúlt évek tökéletesen bizonyítják. Itt a tagok nem csak egyszerűen a közös repülések alkalmával tartják a kapcsolatot, a világhálón. Az EEP tagjai a való életben is gyakran összejönnek, személyesen is ismerik egymást, odafigyelnek egymásra. Valódi emberek, akiknek közös a hobbijuk, közösen nevetnek és sírnak, ha úgy hozza az élet, és teszik ezt már 9 éve.
Együtt örülnek a találkozókon, rendezvényeken, legyen szó akár repülésről, akár bográcsozásról. Együtt vannak a rosszban is, és ha kell, összefognak, ha valaki nehéz helyzetbe kerül, a való életben is. Tették – és teszik – ezt akkor is, mikor egyik pilótájuk, az EEP089 hívójellel repülő társuk, Fercsi Laci váratlanul, tragikusan fiatalon, 2011 végén elhunyt. Laci hiányát felesége és gyermekei azóta is kénytelenek elviselni, de tragédiájukban nem maradtak magukra. A csapat, az EEP már akkor felajánlotta a segítségét a családnak. Érkezett pénzbeli segítség, és a lelki támogatást is igyekeztek – és igyekeznek a mai napig is – megadni az itt maradottaknak.
Az EuropeanExpress-nek hitvallása van. Az EEP hitvallása az, hogy igazi baráti kapcsolatra épül. Az EEP arra törekszik, hogy a virtuális élet mellett a valós, mai világban is ápolja, óvja a barátságokat.

Eltelt azóta bő egy év, hogy Laci az égi pilóták táborához csatlakozott. Családja azonban nem maradt magára. Az EEP vezetősége és tagsága ugyanis továbbra is támogatni kívánja Laci családját. Tavaly gyűjtést szerveztek és idén sem lesz ez másként. A gyűjtés keretében az anyagi támogatás mellett bármi olyan segítséget fogadnak, kérnek a tagságtól, mely a család életét, a gyermekek helyzetét megkönnyíti.
Bárki, aki pénzben, élelmiszer- vagy gyermekruha, játék formájában tudná támogatni a családot, megteheti. A felajánlásokkal kapcsolatban az adakozó kedvű tagok, ismerősök, segítőkész emberek részére a EuropeanExpress vezetőségének e-mail címére érkezett megkeresésre információt szolgáltat a Fercsi család számlaszámát, postai címét, elérhetőségét illetően.
Adományaitokat, segítségeteket a Fercsi család nevében előre is köszönjük.